Boller i karry med æble

Boller i karry er en klassiker i dansk madlavning og elsket af gamle som unge. Retten er velsmagende, simpel og velegnet som en traditionel hverdagsret.

I denne variant er karrysovsen tilsat revet æble. Det giver retten et sødt og friskt pift, uden at den mister den velkendte smag, som vi husker fra vores mormors mad.

  • Skønne boller i karry.

Til 4 personer

Til bollerne

Til karrysovsen

Hak løget fint og rør det sammen med kød, mælk, æg, mel, rasp, salt og peber.

Bring en gryde med vand i kog. Form farsen til kødboller og kog dem i vandet i 10 min.

I en anden gryde svitses karry og gurkemeje i smørret. Hak løgene fint og svits dem med.

Skræl æblet og riv det på et rivejern. Kom det i gryden sammen med 3 dl af kogevandet fra kødbollerne. Tilsæt mælk og jævn sovsen med fløde blandet med maizena. Smag til med salt og peber.

Kom kødbollerne ned i sovsen og lad retten simre i 10 min.

Servér med ris og f.eks. mangochutney, ananas og/eller gulerodssalat.

Indsendt af
d.
30.03.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.