Flødeostekage

Dejlig kage med flødeost.

Ingredienser

Smelt smørret. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Hæld massen i en springform (20 cm i diameter). Læg husblasen i blød i koldt vand i 5 min.
Rør flødeost sammen med æggeblommer, creme fraiche, vanille, citronsaft og -skal. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt florsukker i og vend dem i ostemassen. Hæld det over kiksene i springformen, og stil den koldt til næste dag.

Hæld saften fra kirsebærrene og fortynd den med vand, til der er 2½ dl. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften.
Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen hen over, når den begynder at stivne. Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.