Safranbrød / Luciabrød

Luciabrød svarer meget til det som svenskerne kalder lussekatter og er søde og bløde hvedebrød som er tilsat safran og evt. rosiner hvis man synes om det. Meget lækkert og bages traditionelt på Luciadag i December.

Ingredienser

Fedtfattig

Start med at smuldre gæren direkte ned i bageskålen. Smelt smøret i en gryde. Hæld mælken i gryden. Lad det blive fingervarmt (37 grader). Hæld mælk og smørblandingen over gæren. Rør rundt så gæren opløses.
Tilsæt fromage frais, safran, sukker, kardemomme, salt og det meste af melet.

Arbejd dejen smidig. Lad den hæve ca. 40 minutter under et klæde. Tag dejen op på et melet bagebord og ælt den smidig. Form figurer eller længder. Lad dem hæve ca. 40 minutter under et klæde (de skal være næsten dobbelt så store).

Pensel dem med et sammenpisket æg og pynt med rosiner. Jeg kommer også rosiner i dejen, men det er jo en smagssag.

Små brød bages på ca. 225 grader i 5 -10 minutter. Større brød bages på 175-200 grader i ca. 20 minutter.

Da bollerne indeholder kvark eller fromage frais, gør det at bollerne ikke bliver tørre og hårde allerede dagen efter.

Indsendt af
d.
06.11.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.