Perlespeltsalat

Perlespelten (også kaldet "urhvede") er oprindeligt en gammel bondespise, der i dag anvendes både i traditionelle og moderne retter, og som er rig på vitaminer og mineraler.

Perlespeltsalaten er perfekt som tilbehør til kød, kylling, fisk eller som en sund frokost.

  • Her har jeg serveret perlespeltsalaten med kyllingebryst, som jeg har krydret godt med bl.a. koriander, spidskommen, salt og peber.

Til 4 personer

Fedtfattig

Kom perlespelt og vand i en gryde og bring det i kog. Lad det koge indtil vandet er kogt væk og perlespelten er mør.

Imens laves de andre ting til perlespeltsalaten.

Halver tomaterne og pres kernerne ud. Skær "tomatkødet" i tern. Skær ligeledes peberfrugten og de soltørrede abrikoser i tern. Hak persille og løg.

Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem køle af før de hakkes groft.

Bland alle ingredienserne sammen, og servér salaten med f.eks. kylling eller andet kød, eller spis den for sig selv.

Indsendt af
d.
20.03.12.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.