Jordbær-rabarbermos til koldskål, ymer eller lignende

Jordbær-rabarber er en velkendt kombination i både marmelade, trifli og kager, men er også perfekt som mos til koldskål, ymer og lignende surmælksprodukter. De søde jordbær og de mere sure rabarber skaber en god balance sammen med de kolde surmælksprodukter.

Servér evt. denne sommerret/dessert med sukkerristede rugbrødscroutoner.

  • Mosen kan serveres både varm og kold. Jeg synes dog den er allerbedst, når den er varm, så den varme mos kan flyde sammen med den kolde koldskål i munden.

Til 4 personer

Skær top og bund af rabarberne. Skær rabarberne i mindre stykker om kom dem i en gryde sammen med jordbær og sukker. Bring gryden i kog og lad det simre ved svag varme.

Flæk vanillestangen på langs og skrab vanillekornene ud. Kom både korn og stang ned i gryden.

Når jordbærene og rabarberne er helt møre tages gryden af varmen, og vanillestangen fiskes op. Blend grøden til en lind og cremet mos.

Servér jordbær-rabarbermosen på f.eks. koldskål, tykmælk, ymer eller på havregryn med mælk om morgenen.

Servér evt. med sukkerristede rugbrødscroutoner.

Indsendt af
d.
19.05.12.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.