Laksepaté

Denne opskrift på laksepate er noget ud over det sædvanlige. Hertil følger en god limedressing som røres op inden servering.

Ingredienser

Pynt: Limebåde og citronmelisse.

Tilbehør: flutes.

Bagetid i alm. ovn: Ca. 1 time og 10 min. ved 150 grader.
Mikrobølgeovn: Dæk formen med plastfilm. Ca. 12 min. ved fuld effekt.

Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyl dem grundigt. Kom spinatbladene i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca 1 min. Hæld dem i en sigte og pres dem fri for vand. Fjern evt. ben fra
laksefileten. Skær et stykke af tykkeste del af fileten (ca. 24 cm), så det passer til et ovnfast fad (ca. 1 liter). Skær resten af fileten i tern.

Kom piskefløde, æg, laksetern, salt og cayennepeber i en foodprocessor/hurtighakker. Hak det ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. Farsen skal være sammenhængende.

Smør fadet. Læg lagvis - og i nævnte rækkefølge - laksefars, spinatblade, laksestykket, spinatblade og laksefars. Bank fadet let mod bordpladen. Dæk det med låg eller alufolie og bag det midt i ovnen. Stil laksepateen tildækket i køleskabet 12 - 24 timer.

Limedressing: Smag creme fraiche til med limesaft, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Rør den op inden
servering.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.