Rabarbersorbet

Rabarber er en elsket staude som er eminent i kolde dessertsupper, trifli, grød, kompot, marmelade og ikke mindst i denne sorbet-is med mynteblade på toppen.

Så leder du efter en lækker og forfriskende dessert, som hele familien kan være med på, er denne sorbet et sikkert valg.

  • Lækker rabarbersorbet pyntet med mynte og råsyltet rabarber.

Til 6 personer

Rens rabarberne og skær bund og top af. Skær dem i stykker à 2 cm.
Flæk vanillestangen på langs og skrab kornene ud. Kom dem i en gryde sammen med vanillestangen, rabarberstykkerne, vandet og sukkeret.
Bring gryden i kog, og lad det simre i 5 minutter. Tag gryden af varmen. Hæld eddiken i og rør rundt. Lad rabarbergrøden køle af en halv times tid inden den blendes og hældes i ismaskinen.

Lad rabarbersorbeten køre i ismaskinen i 10 minutter. Pisk æggehviden stiv og vend den i sorbeten. Tilsæt i ismaskinen og lad den køre indtil den har den ønskede konsistens. Den kan evt. fryses færdig i fryseren.
Hvis du ikke har en ismaskine, kan rabarbersorbeten godt fryses i fryseren. I det tilfælde skal du bare sørge for, at røre i den minimum hvert tiende minut, så den ikke krystalliserer.

Indsendt af
d.
22.05.12.
Kategori:

Lav selv den lækreste is

De bedste ismaskiner

De bedste ismaskinerEn god ismaskine gør en kæmpe forskel for resultatet, så hvis du elsker is er du nødt til at have en ordentlig maskine.Find de bedste på Gelateria.dk



Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.