Sellerisuppe

Selleri (apium) er en slægt af 20 arter, der er særdeles udbredt i de nordlige dele af Amerika, og herunder findes blandt andet bladselleri, snitselleri og knoldselleri. Knoldselleri kan spises både i rå og tilberedt tilstand, indeholder en masse vitaminer, mineraler og kostfibre og er hovedingrediensen i denne skønne suppe. Suppen er simpel at lave, yderst velsmagende og har en meget karakteristisk smag, som kommer fra selleriens æteriske olier.

  • Servér f.eks. sellerisuppen med syltede rødløg. Det giver en god kontrast til suppen - både hvad smag og konsistens angår - og så ser det flot ud.

Til 3 personer

Skræl sellerien og skær den i grove tern. Pil og hak løget.

Svits selleri og løg i olien i en gryde. Tilsæt hønsebouillon og bring sellerisuppen i kog. Lad den simre under låg i 10 minutter eller til selleristykkerne er møre.

Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender. Sæt gryden tilbage på varmen og bring suppen i kog igen. Hæld fløden i og smag til med salt og peber inden servering.

Indsendt af
d.
25.06.12.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.