Tatar med røget makrel

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man spiser fisk og fiskepålæg flere gange om ugen. Gør du det? Med denne opskrift får du inspiration til at spise makrel på en anderledes måde - Ved at bruge den i tatar. Denne tatar har den karakteristiske smag af røget makrel og med den simple fremgangsmåde, er den velegnet som forret eller som et let måltid i den travle hverdag.

  • Tatar af makrel og med æg som tilbehør.

Til 2 personer

Tilbehør

Flæk agurken på langs og skrab kernerne ud med en ske. Smid kernerne ud. Hak agurken og rødløget meget fint.

Fjern eventuelt skind fra makrellen, og skrab fedtlaget under skindet af med en kniv. Pil makrelkødet i mindre stykker. Undgå ben.

Rør den røgede makrel sammen med agurk, rødløg og dijonsennep. Smag til med salt og peber.

Kog æggene smilende i 7,5 minutter.

Rist rugbrødsskiver i ovnen, på en tør pande eller på en brødrister. Inden du rister det, kan du evt. stikke nogle rugbrøds-cirkler ud med en madring.

Servér tataren med det ristede rugbrød. Kan evt. portionanrettes i en madring med en rugbrødsskive nederst og tataren oven på. Pynt med smilende æg.

Indsendt af
d.
10.09.12.
Kategori:

Vinforslag fra eksperten:

Vinforslag

Pinot blanc Reserve 2009God vin til fisk. En enkel hvidvin med smag af æble og vanilje, som afrundes af tør eftersmag.Læs mere om vinen og køb den fragtfrit her.



Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.