Pastitio (Græsk makaronigratin)

En rigtig græsk ovnret på makaronigratin som laves med en masse pragtfulde ingredienser.

Ingredienser

I stedet for Parmesan kan anvendes Kefalotiriost.

Makaronien koges 15 minutter i spilkogende saltet vand og drypper af.
Løgene pilles og hakkes. 2 spsk smør smeltes på en pande, og løget svitses gennemsigtigt. Kødet tilsættes og steges under omrøring, til det bliver gråt.
Tomaterne skylles, ridses i kryds, lægges i kogende vand et øjeblik og flås. Det grønne stilkfæste udstikkes, og tomaterne skæres i både og presses gennem en sigte. Tomatmosen røres i kødet.
Persillen tilsættes, og alt krydres med salt, peber og kanel. Vinen hældes ved, og kødsaucen koges sagte og uden låg i 15 minutter under jævnlig omrøring. Imens varmes mælken uden at komme i kog.

Resten af smørret smeltes i en gryde, melet sigtes i og får lov at tage lidt farve under omrøring. Mælken tilsættes langsomt og under omrøring. Saucen krydres med salt, peber og muskat og skal derefter koge sagte i 5-10 minutter. Derved mister den sin melede smag og bliver tykkere. Saucen tages af blusset. 2 æg piskes sammen og vendes i saucen.

Ovnen forvarmes til 200 grader. Halvdelen af makaronien hældes i et smurt ovnfast fad og drysses med halvdelen af osten. Det sidste æg piskes sammen og røres i kødsaucen, som hældes over makaronien i fadet. Resten af makaronien fordeles over. Resten af osten røres i mælkesaucen, som hældes over gratinen. Gratinen bages gylden i 35-45 minutter på næstnederste ovnribbe. Gratinen serveres varm med en salat til.

Forberedelser: 40 minutter Tilberedning: 1 time

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.