Fasan - Opskrift på Fasan

En meget detaljeret og fyldig opskrift på fasan med sellerigratin og sauce til.

fasan

sellerigratin

sauce

Skyl, rens og tør fasanerne godt. Del dem i kvarte. Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun først bryststykkerne og tag dem op. Brun lårstykkerne og tilsæt æble, gulerod, enebær, salt og peberkorn. Læg bryststykkerne øverst med kødsiden nedad. Hæld vand ved. Kog fasanerne ved svag varme og under låg i ca. 45 min., til de er møre og gennemkogte. Tag fasanerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min.

Sellerigratin:
Kom selleristykkerne i kogende vand og kog dem møre under låg i ca. 10 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom selleristykkerne i en skål og mos dem groft med en gaffel. Rør fløde og derefter æggene i et ad gangen. Tilsæt fennikel, salt og peber. Rør blandingen godt igennem. Fordel gratindejen i 4 smurte, ovnfaste skåle (ca. 3 dl). Bag sellerigratinerne midt i ovnen.

Sauce:
Si stegeskyen ned i en gryde. Tilsæt creme fraiche og bring skyen i kog. Kom meljævning i under omrøring og kog saucen igennem ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt.

Tilbehør til denne opskrift på fasan: Hasselbagte kartofler (bagetid ca. 25 min. ved 225 grader).

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.