Kartoffel-Mousakka

Prøv denne eksotiske og spændende kartoffel-moussaka opskrift.

Ingredienser

Grøntsagssauce

Mælkesauce

Gratinering

Fedtfattig

1] Kartoflerne skylles, skæres i små tern og koges.
2] Grøntsagerne til grøntsagssaucen renses, skæres i tern og svitses i olien i en gryde.
3] Tomatpure´og vand tilsættes sammen med kanel og persille, og det hele koges i 5 min. ved svag varme,det hele smages derefter til med salt og peber.
4] Mælkesaucen laves sådan: 3 dl mælk varmes under omrøring op til kogepunket. ½ dl mælk og 2 spsk mel rystes sammen til en jævning og røres i den kogende mælk.
5] Saucen koges igennem i 5 min. under konstant omrøring, hvorefter det sammenpiskede æg tilsættes. Smages til med muskatnød, salt og peber.
6] Moussakaen sammenlægges: Grøntsagssauce og kartofler lægges lagvis i et ildfast fad. Start med grøntsagerne og slut med kartofler.
7] Mælkesaucen hældes over, og til sidst drysses med den revne ost.
8] Moussakaen bages ca. 35 min. (til overfladen er gylden) ved 175gr.

Indsendt af
d.
26.01.03.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.