Kalveskank m. rodfrugtkager.

En opskrift smækfyldt med lækre ingredienser af rodfrugter og kalveskank.

Ingredienser

Tilbehør: Flutes.

Skær 3-4 snit i kanten af hver kalveskank. Lad smørret gyldne i en stegegryde, og brun kødet ad 2 gange. Læg løg, persille, hvidløg, salt og peber ned mellem kødet i stegegryden. Hæld rødvin og
grønsagsbouillon ved. Lad kødet koge ved svag varme og under låg i 1,45 - 2,15 time, til kødet er mørt. Vend det et par gange under kogningen. Tag kødet op af gryden og hold det varmt.

Sauce: Si stegeskyen over i en gryde og kog den ind under låg til ca. 3 dl (ca. 3 min.). Tilsæt skalotteløg og piskefløde. Kog saucen ved
svag varme og under låg i ca. 7 min. Tilsæt saucemel under omrøring og kog saucen godt igennem i ca. 1 min. Smag til.

Rodfrugtkager: Pisk æg og mel sammen i en røreskål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør blandingen godt sammen. Lad smørret gyldne på en pande, og steg 8 små ca. 2 cm tykke rodfrugtkager (ca. 6 cm i diameter ). Steg dem ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side.

Ved serveringen: Hæld saucen over kalveskanken.

Tip: I stedet for kalveskank kan anvendes okseskank.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.