Landbrød

Ingredienser

Pynt: Sigtemel. Bagetid: Sæt brødene i en kold ovn, indstil ovnen på 200 grader i ca. 10 min. Derefter ca. 15 min. ved indstilling på 225 grader. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i tre portioner og form dem til aflange brød (ca. 27 cm lange). Stil brødene til efterhævning på en plade med bagepapir i ca. 40 min. Drys brødene med sigtemel og rids dem. Bag brødene midt i ovnen.

Tip: Del dejen i 4 portioner og tril dem til flutes (ca. 38 cm lange). Derefter samme fremgangsmåde som ved landbrød.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.