Mandelbund m. æbleis

Ingredienser

Bagetid: Ca. 35 min. ved 175 grader.

Æbleis: Kom æbler, vand og sukker i en gryde. Kog æblerne ved svag
varme og under låg i ca. 15 min., til de er møre. Blend æblerne eller
puren dem gennem en sigte. Lad æblemosen køle af. Pisk æggeblommer,
sukker og vanillekorn til en luftig 1/2æggesnaps1/2. Vend den kolde
æblemos i æggeblandingen og tilsæt citronsaft. Pisk fløden stiv og
vend den forsigtigt i. Hæld ismassen i en form (ca. 1" liter) og dæk
den med alufolie. Frys isen i 3-4 timer. Rør i den 3-4 gange under
indfrysningen. Isen skal være blød ved serveringen.

Mandelbund: Bland sukker og mandler. Pisk æggehviderne stive og vend
dem i. Hæld blandingen i en smurt, meldrysset springform (ca. 22 cm i
diameter). Bag mandelbunden midt i ovnen. Lad den køle af.

Smørristede mandler: Smelt smørret på en pande. Tilsæt mandlerne og
rist dem, til de er gyldne. Spred dem godt ud på et stykke bagepapir
og lad dem køle af.

Ved serveringen: Kom isen på mandelbunden og pynt med mandler. Er isen
hård, stilles den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.