Mandelbund m. abrikoscreme

Ingredienser

  • 50 Gram Lyse, tørrede abrikoser i
  • Mindre stykker
  • 1 dl vand (koldt)
  • 1/2 dl appelsinjuice
  • 1 spsk sukker
  • 1/4 l piskefløde
  • 1 1/2 Spiseskeer Floursukker
  • Korn af 1 stang vanilie
  • 1 1/2 spsk appelsinjuice
  • 1 Stk Mandelbund
  • ( Fra opskrift m æbleis. )

Pynt: 25 g overtrækschokolade.

Sæt Abrikoserne i blød i koldt vand i ca. 1 døgn. Hæld dem til
afdrypning i en sigte. Kom appelsinjuice, sukker og abrikoser i en
tykbundet gryde og bring det i kog. Kog det ved svag varme og under
låg i ca. 4 min. Tag gryden af varmen og rør abrikoserne til en mos.
Lad den køle af. Piak fløden næsten stiv. Tilsæt floursukker,
vaniliekorn og appelsinjuice. Vend forsigtigt mosen i og smag til.
Fordel abrikoscremen på mandelbunden. Pynt dessertkagen ved at trække
tynde striber smeltet overtrækschokolade med en ske. Stil kagen
tildækket i køleskabet i mindst "" time.

Tip: Sommerfyld: Bland flødeskum med hindbær og nektariner i både.
Smag til med sukker.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.