Kalvesteg

Kalvesteg er noget af det ypperligste inden for kød.

Ingredienser

Sådan laver du grydestegt fransk kalvesteg med ros vin-sauce.

Stegen brunes i fedtstoffet, på alle sider i en stegegryde. Stegen krydres godt med salt og peber. Løg og gulerødder skæres i mindre stykker og lægges i gryden sammen med laurbærblad og peberkorn. Vin og bouillon hældes over og varmen dæmpes. Simrer under låg i ca. 45 min. eller til et stegetermometer viser 60-65 grader. Kødet tages op og hviler i ca. 20 min, før det skæres i tynde skiver. Stegeskyen sies, og hældes tilbage i gryden. Saucen koges ind til ca. ½ liter.
Peberfrugt skæres i meget små tern og tilsættes. Majsstivelse udrøres i lidt vand, piskes i og koges igennem. Saucen smages evt. til med salt og peber.

Tilberedningstid: 1 time Heraf arbejdstid: 20 min.

Indsendt af
d.
30.06.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.