Gnocchi

Lav den klassiske italienske pastavariant Gnocchi helt fra bunden med denne opskrift.

Ingredienser

Gnocchi er en variation af den normale pasta opskrift, hvor man bruger kartoflen som ekstra indgrediens. Det er en Italiensk specialitet par excellence, og kan laves på flere forskellige måder. Især Piermonte regionen er kendt for sine gnocchi.

Skræl kartoflerne og kog dem møre i lidt vand under låg. Hæld vandet fra og mos kartoflerne grundigt, mens de endnu er varme. Der må endelig ikke være klumper i mosen. Begynd så at ælte mosen på et bord, mens melet tilsættes lidt efter lidt, til man har en blød men smidig dej. Tag et stykke af dejen drys med lidt mel og rul dejen ud med hænderne til en 2 cm tyk pølse.

Skær dejpølsen i 3 cm lange stykke og gentag denne operation, til al dejen er brugt. Tag så en stor gaffel, gerne i træ, og hold den i venstre hånd med tænderne nedad, og pres dejklumpen ind mod tænderne med tommelfingeren, og lad gnocchien rulle over på et rent viskestykke. Gentag dette med alle dejstykkerne. De skal krølle sammen som rillede skaller, når de ruller af gaflen.

Kog de færdige gnocchi i rigeligt kogende saltet vand. Når de er færdige, flyder de op til overfladen og tages så op, og lægges direkte på et varmt fad. Drys dem med lidt friskreven parmesan og et par smørklatter.

Andre gode sovse, som man udemærket kan bruge til gnocchi er f.eks en enkel tomatsovs med lidt frisk basilikum, eller den piemontesiske sauce alla brava.

Indsendt af
d.
05.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.