Enebærgryde med bagt kartoffelmos

Ingredienser

Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del kødet i to portioner og brun hver portion for sig. Læg alt kødet tilbage i gryden. Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i og lad retten småsnurre under låg ved svag varme i ca. 60 min.

Smag til og tilsæt kulør. Kan evt. jævnes. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. pisk mosen godt igennem . Tilsæt hasselnøddekerner og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen.

Hæld den i 4-6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. v. 225 grader. Tilbehør: evt. Broccoli.

Indsendt af
d.
05.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.