Fars i hvidkål med grønsagsris

Har du lyst til en god urtefars med hvidkålsblade og grøntsagsris så prøv denne opskrift.

Ingredienser

  • 1 Stk Portion urtefars
  • 8 Stk Hvidkålsblade
  • 1 l vand
  • 1 groft salt
  • 1 Deciliter Kålvand

Grønsagsris

Karrysauce

Bagetid:Ca. 30 min. ved 200 grader.
Tilbered urtefarsen efter opskriften. Skær det groveste af midterstrengen på kålbladene. Kom dem i kogende vand tilsat salt og kog dem i ca. 5 min. Læg bladene til afdrypning og gem kålvandet. Fordel farsen på midten af kålbladene og pak dem sammen til pakker. Anbring pakkerne med lukningen nedad i et fladt, smurt ovnfast fad. Hæld kålvandet ved.
Dæk fadet med bagepapir og bag retten midt i ovnen.

Grøntsagsris: Bring grønsagsbouillonen i kog i en gryde. Tilsæt løg, ris og tomater. Bring risene i kog og kog dem ved svag varme under låg i 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække i 12 min.

Karrysauce: Smelt smør i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad det bruse af.
Kom hvedemel i gryden under omrøring. Tilsæt mælk og kålvand lidt
efter lidt. Bring saucen i kog under piskning og kog den godt
igennem. Smag den til.
Tip: Retten kan også tilberedes med kinakål eller savoykål. Kogetiden for bladene er 1 min.

Indsendt af
d.
05.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.