Kold, farseret kalkun

Ingredienser

fars

Fjern vingespidser og gump fra den rensede kalkun, og læg den med brystet nedad på et bræt. Skær et snit gennem skindet langs med rygraden. Skær kødet fra rygbenet med en lille spids kniv. Fortsæt med at skære køddet fra ribben og brystben. Undgå at beskadige skindet (kniven skal skrælle kødet fra benene). Klip eller skær igennem leddene ved lår og vinger og fjern skroget. Skær benet ud af
overlårene.

Fars: Udblød franskbrøddet i mælk. Hak hjerte, lever og kråse fint. Rør en fars af indmad, kød, franskbrød, æg, løg og peberfrugter. Smag til med krydderier. Læg farsen i kalkunen og sy den sammen med kødnåle. Læg den i et smurt ovnfast fad med brystet opad. Fordel smør over kalkunen og drys med salt og peber.

Sæt kalkunen i kold ovn. Tænd ovnen og lad kalkunen stege i 2 timer ved 200 grader. Sluk ovnen og steg færdig ved eftervarmen i ca. 15 min.

Er der for meget fars, kan den steges i et smurt fad ved siden af kalkunen i den sidste time. Afkøl kalkunen og lad den stå koldt evt. til næste dag.

Skær ved serveringen lårene af, og skær kalkunen i skiver.
Tilbehør: flødekartofler og salat.

Se også diise opskrifter på farseret kalkun og flødekartofler.

Indsendt af
d.
05.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.