Fyldt hvidkål a la Cinderella

Man udhuler et hvidkålshoved og fylder det med frikadellefars før det koger i to timer.
Inkluderer tip til at lave det sjovt for børn.

Ingredienser

Udhul hvidkålshovedet, sådan: Skær toppen af ca. 3 cm nede. Gem, for den skal bruges som låg. Skær nogle krydser med en skarp kniv og grav ellers kålen ud stille og roligt. Optimalt er, hvis "skallen" er ca. 2 cm tyk.

Rør en frikadellefars af de øvrige ingredienser. Du kan også røre den efter din sædvanlige opskrift. Fyld frikadellefarsen ned i hvidkålshovedet, sæt låget på og bind grundigt til. Kog hovedet i ca. 2 timer.

Når der er 20 minutter tilbage af kogetiden, tilsæt det antal kartofler, som du vil servere som tilbehør. Server med smørsovs, kartofler og skåret i skiver på stort fad.

For børn og barnlige sjæle: skræl en gulerod, stik den ned i midten af farsen under fyldningsproceduren. Når kålen skæres ud, vil guleroden komme til at sidde i midten, så skiven ligner en skydeskive med en rød plet.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.