Helstegt oksefilet med smørristede kartofler

Ingredienser

Pynt: Friskhakket persille. Tilbehør: Haricots verts og kold bearnaisesauce. Stegetid for oksefilet: ca 10 min ved 250 grader og 65 min ved 150 grader. Ristning af kartofler: Ca 20 min ved 225 grader. Rids oksefiletens fedtlag. Læg den i bradepanden på en rist og brun den nederst i ovnen. Tag oksefileten ud efter 10 min og drys den med salt og peber. Skru ovnen ned til 150 grader. Sæt atter fileten nederts i ovnen. Tag den ud efter 65 min og mål med stegetermometer kødets temperatur. Kødets centrumstemperatur skal vise 65 grader, før oksefileten er færdig. Den er nu rosastegt. Lad fileten hvile tildækket til kartoflerne er færdige. Smørristede kartofler: Skrue ovnen op på 225 grader. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri et kort øjeblik. Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld smør over. Rist kartoflerne midt i ovnen. Ved servering: Skær oksefileten i tynde skiver og anret kartoflerne i 2 dybe fade.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.