Kalv i hvidvin med grønsagspure

Kalveinderlår i hvidvinssauce med en lækker grøntsagspure.

Grønsagspure

Kalv i hvidvinsauce

Tilbehør: Grøn salat. Bagetid for grønsagspure: Ca. 35 min ved 200 grader.

Grønsagspure: Kom grønsagerne i kogende vand, så de lige er dækket, og kog dem godt møre i ca 15 min. Hæld vandet fra og damp grønsagerne tørre. Mos dem og rør smør og mælk i og derefter æggene et ad gangen. Rør pur,en godt igennem. Smag til med salt og peber. Fordel grønsagspureen i to smurte ovnfaste fade (ca. 2 liter) og bag dem midt i ovnen.

Kalv i hvidvinssauce: Skær fedtkanten af spegeskinken. Læg en halv skive spegeskinke på hver skive kalvekød og fold dem sammen 1 gang. Luk med kødnåle. Lad smørret gyldne i en stegegryde og brun kalvekødet ad 5-6 gange. Tag kødet op og fjern kødnålene. Hold kødet varmt. Rør en jævning af hvedemel og lidt af piskefløden i en skål. Hæld hvidvin, bouillon og resten af piskefløden i gryden og varm saucen op. Tilsæt jævningen under piskning og kog saucen godt igennem. Smag til med salt og peber. Læg kalve stykkerne tilbage i saucen og kog dem ved svag varme i 2 min.

Anret kødet i 2 dybe fade. Hæld lidt af saucen over og drys med persille og citronskal. Server resten af saucen i skåle ved siden af.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.