Provencalsk Hvidløgs-mayonaise

Genskab smagen af Provence med denne dejlige opskrift på hvidløgsmayonnaise også kaldet aioli.

Ingredienser

Den enkleste opskrift på den berømte Sydfranske Aoli lyder således:
Hvidløgene knuses og blandes sammen med Mayonnaisen. Fjern løgenes hjerte, hvis de er ved at spire, for så har smagen tendens til at
blive bitter.

Den tradionelle opskrift lyder: Udblød brødkrummen i lidt mælk. Stød de hakkede løg med salt i en morter - eller brug blender. Tryk overflødig mælk ud af brødet og bland det med til en pure. Tilsæt så de håndvarme æggeblommer og rør så olien i dråbe for dråbe. Smag til med citron. Aioli spises traditionelt med ristet flutes eller croutoner og alene som forret, til fisk eller en god klat midt i fiskesuppen.

Den er en lækkerbidsken med hårdkogte æg, pillede rejer, grillede scampier eller selleristænger.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.