Nice-salat (Salade nicoise - la salada nissarda)

Salat som i sydeuropa med solmodne tomater, hvidløg, peberfrugt, æg, ansjoser og oliven. Bør nydes med et glas rosevin.

Ingredienser

Udblød bønnerne et døgn i forvejen. Gnub salatskålens inderside grundigt med hvidløget. Skær tomaterne i kvarter og dræn dem - evt. salte dem let. Skræl agurken, fjern kernerne og skær den i skiver.
Fjern peberfrugternes stilk og frugtstol, og skær dem i ringe. Skær forårsløgene i ringe. Dup ansjosfileterne for lage. Arranger ingredienserne lagvis.

Slut af med de halverede æg og ansjoserne i korsform. Drys oliven over. Hæld dressingen over og server salaten kold med flutes og rosevin.

Indsendt af
d.
06.07.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.