Cremet kartoffelsuppe

Kombinationen af kartofler og fløde giver kartoffelsuppen en uvurderlig, cremet konsistens. Pyntet med purløg og smukke bolsjebeder (alternativt rødløg) ser den også uvurderlig ud. Svarer til en forret til 6 personer eller hovedret til 3.

  • Kartoffelsuppen dekorativt pyntet og klar til servering.
  • En mild og cremet suppe.

Til 6 personer

Pynt

Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker (ca. 1 cm tykke). Hak løg. Svits løg og kartofler i smør ved middel varme i en gryde. De skal ikke brune - løgene skal blot lige blive klare.

Hæld bouillon på og lad kartoffelsuppen simre ved svag varme under låg i et kvarters tid eller til kartoflerne er helt møre.

Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender. Sæt gryden tilbage på varmen og bring den i kog igen. Hæld fløden i og lad suppen simre lidt, så den bliver dejlig cremet.

Smag til med salt og peber, og server kartoffelsuppen med friskklippet purløg og evt. syltede bolsjebeder eller rødløg.

Indsendt af
d.
26.09.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.