Æggekage i ovn med bacon

Æggekage med bacon er bare for lækkert, og det er sindssygt nemt at lave i ovnen. Det hele laves i ét fad, så man tilmed sparer på opvasken. Æggekagen er velegnet både til morgenmad, brunch, frokost og aftensmad.

  • Det er supernemt at lave æggekage i ovn og med bacon på toppen er det samtidig megalækkert
  • Kombinationen af bacon, æg, tomat og purløg fungerer perfekt.
  • Det hele laves i ét fad, så der er minimal opvask.

Til 4 personer

Klik her og få vores gratis e-kogebog med lækre retter, der passer sig selv i ovnen.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Læg baconskiverne i et ildfast fad, og steg dem i fadet i 10 minutter ved 200 grader. Tag baconen op af fadet, og tør evt. det værste snask af med et stykke køkkenrulle. Smør fadet med lidt olie.

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med hytteost og salt. Krydr æggemassen med peber, og hæld blandingen op i det ildfaste fad. Skær blommetomaterne i tynde skiver, og fordel dem ovenpå. Læg til slut baconskiverne på æggekagen, og bag den i ca. 20 minutter, til æggemassen er helt stivnet.

Hak purløg fint, og drys det over æggekagen lige inde servering.

Indsendt af
d.
18.12.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.