Aioli med chili

Med denne hjemmerørte aioli - eller hvidløgsmayo om man vil - er kvaliteten sikret. Varier favoritten med chili, som sammen med hvidløg udgør et mageløst makkerpar og desuden giver et mere pikant udtryk samt en fin, rosa kulør.

  • Aioli med chili - og en lækker, cremet konsistens.

Til 6 personer

Pres eller riv hvidløg ned i en skål. Flæk chilien og fjern kernerne. Hak chilien fint og kom den i skålen. Tilsæt æggeblommer og salt og pisk et øjeblik.

Tilsæt langsomt olien lidt af gangen mens der piskes, indtil aiolien har den ønskede konsistens. Det er vigtigt at der ikke tilsættes for meget olie på én gang, for så kan æggeblommerne ikke nå at optage den, og så skiller det.

Lad aiolien trække i køleskabet inden servering, så hvidløgssmagen rigtigt kan nå at trænge frem.

Indsendt af
d.
23.09.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.