Æblekage med smuldredej

Denne super nemme æblekage med smuldredej er hurtig at lave og smager helt forrygende. De bløde, bagte æblebåde, der er vendt i vanilje, kombineres med en knasende sprød smuldredej med marcipan. Hvis kagen serveres lun, bliver den kun bedre af en klat creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

  • Lun æblekage serveret med kold creme fraiche
  • Her er æblekagen med smuldredej lige kommet ud af ovnen

Til 1 tærteform

Smuldredej

Tænd ovnen på 180 grader.

Skær æblerne i tynde både. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Brug sukkeret til at skille kornene ad. Bland det med kartoffelmel og æblebådene, og fordel æblerne i et tærtefad.

Smuldredej:
Kom mel, sukker og smør i en blender, og lad det køre et par sekunder, til det er smuldret. Riv marcipanen i, og fordel smuldredejen over æblerne.

Bag kagen i ca. 30 minutter, til overfladen er gylden.

Lad æblekagen køle lidt af, før du serverer den. Den kan sagtens spises uden noget, men den smager bedst med lidt creme fraiche eller flødeskum til.

Indsendt af
d.
15.09.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.