Salat med laks og asparges

Lækker salat med grønne og hvide asparges, ovnbagt laks, lynsyltet rødløg og friske cherrytomater, som også er utrolig flot at se på. Sammen med en hurtig hjemmelavet dressing, er den yderst velegnet til en solskinsrig sommerdag.

  • En utrolig dejlig salat med laks, asparges og en hurtig dressing til. Mhh!

Til 4 personer

Lynsyltede rødløg

Salaten

Dressing

Lynsyltede rødløg:
Kog sukker og eddike op, og tilsæt peberkorn og evt. laurbærblade. Skær rødløg ud i både, og pil skallerne fra hinanden. Kog syltelagen op, og lad den afkøle i 2 minutter. Hæld den derefter over rødløgene.

Tilberedning af laks og grøntsager:
Forvarm ovnen på 200 grader. Sæt laksefilerne i et ovnfast fad, og stil dem i ovnen, når løgene har syltet i 15 minutter. Bag laksen i 12-15 minutter, og forbered resten af salaten imens.

Bring vandet i kog, og tilsæt smør og salt. Knæk bunden af de hvide asparges og skræl dem. Lad dem efterfølgende koge i ca. 3-4 minutter.

Halvér jordbær og tomater, og skær både hvide og grønne asparges i mundrette stykker i en skrå vinkel.

Dressing:
Bland limesaft og olivenolie. Hak dilden, og bland den i.

Anretning af salaten:
Tag laksefileterne ud af ovnen, og riv dem fra hinanden i gode stykker.
Anret salaten på et fad eller i portioner. Skyl salaten, og læg den i bunden. Fordel de andre ingredienser tilfældigt, og hæld halvdelen af dressingen ud over salaten. Server resten af dressing ved siden af.

Tip:
Server evt. med sprøde brødcroutoner!

Indsendt af
d.
30.05.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.