Aspargessuppe med bacon

Lun, lysegrøn aspargessuppe med masser af smag fra gode grøntsager, bouillon og hvidvin. Kartoflerne jævner naturligt suppen, mens purløg og baconbidder giver yderligere smag, et let knasende bid og et appetitligt look. Mmh!

  • Aspargessuppen har en skøn sammensætning af smage og farver.

Til 2 personer

Aspargessuppen

Topping

Bræk den træ-agtige ende af de grønne asparges. Skær aspargeshovederne af og gem dem til pynt. Skær resten af aspargesene i mindre stykker.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Svits dem i fedtstoffet i en gryde sammen med aspargesstykkerne.

Hæld bouillon og hvidvin på og lad suppen simre indtil kartoflerne og aspargesene er kogt møre.

Bacon topping:
I mellemtiden steges baconen på en pande. Når den er gyldenbrun tages den af panden og lægges på en tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende fedt. Når den er kølet helt af hakkes den til fint bacondrys.

Færdiggør aspargessuppen og anret:
Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og (hvidt) peber. Husk at baconen også er salt.

Servér aspargessuppen med aspargeshovederne, en klat creme fraiche og drys med fintklippet purløg og bacondrys.

Indsendt af
d.
05.07.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.