Avocadopesto

God avocadopesto med basilikum - et sundere alternativ til den klassiske pesto med olie. Spis den f.eks. til pasta, i sandwich eller som dip eller dressing.

  • Fantastisk avocadopesto med en flot grøn farve.

Til 4 personer

Fedtfattig

Rist pinjekernerne på en tør pande ved middel varme, indtil de begynder at blive lysebrune. Tag dem af varmen og lad dem køle af.

Skyl basilikummen og lad den dryppe af. Det gør ikke noget, hvis der hænger lidt vand ved.

Pil hvidløget og skær parmesanosten i mindre stykker (naturligvis ikke nødvendigt hvis parmesanen allerede er revet).

Flæk avocadoen på langs. Fjern stenen og tag det grønne frugtkød ud med en ske. Kom det i en minihakker eller foodprocesser, eller i en skål hvis du vil bruge en stavblender. Pres citronsaften over.

Kom pinjekerner, basilikum, hvidløg og parmesan i og blend avocadopesto til en jævn og ensartet konsistens. Hvis du bruger en minihakker kan det være nødvendigt at blende ingredienserne ad flere omgange.

Tilsæt evt. lidt vand eller olie, hvis det er nødvendigt for konsistensen, eller hvis maskinen har svært ved at blende pestoen.

Smag avocadopestoen til med salt og peber og servér straks.

Indsendt af
d.
05.09.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.