Bagte æbler med kanel

Denne opskrift på bagte æbler er utroligt nem, og man får den skønneste dessert, der smager af kanel og nødder. De lune æbler serveres med vaniljeis til og et lille drys kanelsukker på toppen, men de smager også godt med f.eks. creme fraiche eller flødeskum til.

  • Lune bagte æbler lige fra ovnen
  • Server vaniljeis til, og drys lidt kanelsukker på toppen
  • Sådan skal æblet udhules
  • Æblerne er fyldt med kanel, smør, hasselnødder og sukker

Til 6 personer

Bland sukker og kanel, og rør det derefter sammen med smørret, til du har en ensartet masse.

Hak hasselnødderne lidt groft, og bland dem sammen med kanelsukkersmørret.

Skyl æblerne, og lav et hul omkring stilken ved hjælp af en teske. Brug også teskeen til at skrabe kernehusene ud. Kom så fyldet i æblerne, og stil dem i et ildfast fad.

Bag æblerne ved 190 grader i 25-30 minutter. Bagetiden afhænger lidt af ovnen.

Lad de bagte æbler køle lidt af.

Server hvert æble med en kugle vaniljeis og et drys kanelsukker på toppen.

Indsendt af
d.
06.09.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.