Brød i stegeso

Brød bagt i stegeso bliver super luftigt og får den dejligste sprøde skorpe. Dette brød er endda hurtigt at lave og kan være klar til at spise på kun to timer.

  • Lækker, luftig krumme og en sprød skorpe - brød bagt i stegeso har bare det hele

Til 1 stk

Kom vandet op i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt olivenolie, salt, sukker og hvedemel, og ælt dejen godt sammen i ca. 10 minutter. Hvis du har en røremaskine, skal du begynde med lav hastighed og derefter øge hastigheden. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 45-60 minutter, til den er dobbelt størrelse.

Hæld lidt olivenolie i bunden af stegesoen, sæt den i ovnen, og varm op til 225 grader.

Tag stegesoen ud af ovnen, når dejen er færdighævet - pas på, at du ikke brænder dig. Tip dejen over i stegesoen. Hvis dejen hænger fast i skålen, kan du fugte hænderne med lidt vand og løsne det forsigtigt for at beholde den fine overflade. Brug en skarp kniv til at lave et par snit i overfladen af brødet.

Læg låg på stegesoen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag brødet i 30 minutter. Hvis brødet er for lyst på toppen, kan du bage det i 10 minutter uden låg til sidst.

Lad brødet køle af på en rist inden servering.

Indsendt af
d.
07.07.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.