Brombærtærte med smuldredej

Syrligt-søde brombær med en knasende sprød top – det er essensen af den her utroligt lækre brombærtærte med smuldredej, der ovenikøbet er meget nem at lave. Serveret lun med f.eks. vaniljeis, flødeskum eller vaniljecreme, er det en helt sikker vinder.

  • Super nem og lækker brombærtærte med smuldredej
  • Den sprøde crumble på toppen er perfekt med de bløde bær
  • Tærten er klar til servering

Til 1 stk

Fyld

Smuldredej

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skyl brombærrene, og tør dem forsigtigt med et rent viskestykke, der gerne må gå i stykker. Split vaniljestangen, og skrab kornene ud af den. Brug lidt af sukkeret til at skille kornene ad.

Bland resten af sukkeret med vaniljen, og vend brombærrene rundt i det. Kom det hele op i et ovnfast fad (jeg brugte et på 20 x 20 cm).

Smuldr det kolde smør ud i melet. Der må gerne være nogle større klumper i dejen, det bliver den kun bedre af. Hak mandlerne groft, og bland dem i dejen sammen med havregryn og sukker.

Fordel smuldredejen over brombærrene, og bag brombærtærten i ca. 35-40 minutter, til toppen er gylden og sprød.

Brombærtærten smager ekstra godt, hvis den serveres med en klat flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.

Tip:
Har du en foodprocessor, kan du meget nemt lave smuldredejen i den. Kom bare smør, mel og mandler op i, pulsér et par gange, til dejen har den rette konsistens, og bland med havregryn og sukker til sidst.

Indsendt af
d.
15.08.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.