Butterfly kylling - sprød kyllingesteg i ovn

Når du laver butterfly kylling, fjerner du rygbenet på din kyllingesteg, så den kan foldes ud og steges fladt i ovnen eller på grillen, så du får det sprødeste skind og det saftigste kød. Nemt og superlækkert.

  • Sprød butterfly kylling, der er overraskende nem at lave.
  • Fjern rygbenet på din kyllingesteg, så den kan foldes ud og steges sprød og saftig i ovnen.
  • Efter en tur i ovnen har du den sprødeste og saftigste kylling.

Ingredienser

Skyl kyllingen med koldt vand, så den bliver helt ren. Læg kyllingen på maven. Skær eller klip rygbenet af, og kassér det. Fold kyllingen ud, så skindsiden vender opad.

Skær citronen ud i skiver, og fordel skiverne under kyllingen og rundt omkring den – ikke ovenpå, for så bliver skindet ikke helt så sprødt.

Pil og knus hvidløg, og fordel dem under skindet og under kyllingen, så de giver smag. Krydr kyllingen med rosmarin og godt med salt.

Steg kyllingen i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time, til den er mør og gennemstegt. Skru op på 220 grader til sidst, og steg den i yderligere 5-10 minutter, til skindet er helt sprødt.

Partér kyllingen, og servér den med f.eks. flødekartofler og en grøn salat.

Indsendt af
d.
13.03.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.