Carpaccio – nem opskrift på klassisk italiensk forret

Skøn opskrift på klassisk italiensk carpaccio – en rigtig lækker forret, der både er nem at lave, ser elegant ud og smager forrygende. Retten består af tynde skiver oksekød, der serveres med pinjekerner, parmesan, basilikum og en lækker olivenolie.

  • Lækker carpaccio med masser af frisk basilikum på toppen
  • Carpaccioen serveres som forret med olivenolie, salt, peber, parmesan og pinjekerner
  • Opskriften er nem, og den italienske klassiker smager fantastisk

Til 2 personer

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Hold godt øje med dem, når de er på panden, så de ikke brænder på. Lad dem herefter køle af på en kold tallerken eller lignende

Skær oksefileten i helt tynde skiver, hvis den ikke er skåret på forhånd. Fordel den på tallerkenerne.

Skær parmesanen i mindre stykker, hvis den ikke er skåret på forhånd, og drys flagerne ud over oksekødet. Drys herefter de afkølede pinjekerner over.

Stænk retten med lidt god jomfruolivenolie, og pynt med frisk basilikum. Drys til sidst med havsalt og friskkværnet peber, og server straks.

OBS! Mængderne passer til en forret. Hvis carpaccioen skal serveres som hovedret, skal mængderne fordobles, og man kan med fordel servere en salat til.

Indsendt af
d.
23.08.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.