Chokoladeis med skumfidus

Den her vanvittigt lækre chokoladeis med skumfidus får mine tænder til at løbe i vand. Kombinationen af intens chokolade og sød skumfidus smager bare helt fantastisk. Isen kan både laves med og uden en ismaskine.

  • Den lækreste og mest intense chokoladeis med en lækker kerne af skumfidus.
  • Skøn is med en dejlig cremet konsistens.

Til 1 liter

Hak chokoladen groft. Bring fløde og mælk i kog, og kom chokoladen heri. Rør rundt, indtil den er smeltet. Tag gryden af varmen.

Pisk æggeblommerne luftige med sukkeret, og kom den varme chokolademælk op i. Pisk godt. Varm det hele i gryden, til det bliver cremet – hvis du bruger termometer, må det højst blive 84 grader.

Lad cremen køle helt af, og bland så lidt salt i, så smagen forstærkes. Kør cremen på en ismaskine i ca. 30 minutter. Kom marshmallow fluff i chokoladeisen, og lad den køre færdig – hvis du ikke har marshmallow fluff, kan du smelte dine skumfiduser over vandbad eller blot skære dem i små stykker og komme dem i isen.

Lav isen uden ismaskine ved at fryse isen og røre i den hver halve time, indtil isen har den ønskede konsistens. Kom skumfidus i, når isen har sammen konsistens som softice.

Tip: Marshmallow fluff kan fås i de fleste supermarkeder og står typisk ved de andre udenlandske/importerede varer.

Indsendt af
d.
19.07.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.