Chokoladekage i bradepande
Dejlig svampet chokoladekage der bages i bradepande og forkæles med en lækker cremet glasur. Kagen er ideel til klassens time, fredagskage på arbejdet, eller hvis du vil forkæle nogen, der elsker chokolade.
Til 20 personer
- 4 1/2 dl vand
- 6 spsk kakaopulver
- 400 g smør
- 9 dl sukker
- 4 æg
- 1/2 tsk salt
- 9 dl hvedemel
- 2 tsk natron
- 2 tsk bagepulver
- 3 dl creme fraiche 38%
Glasur
- 150 g smør
- 5 spsk kakaopulver
- 6 tsk vaniljesukker
- 6 spsk fløde
- 5 spsk kaffe (drikkeklar)
- 100 g Philadelphia ost
- 500 flormelis
Klik her og få e-kogebogen med de lækreste kager - helt gratis.
Kom vand, kakaopulver og smør i en gryde, og varm det op. Tag gryden af varmen når smørret er smeltet. Lad det køle helt af.
Pisk sukker, æg og salt sammen i en skål. Rør hvedemel, natron, bagepulver og creme fraiche i.
Bland den afkølede kakao/smørblanding i dejen. Hæld dejen i en bradepande (evt. med et stykke bagepapir i bunden). Den bradepande, jeg brugte, var ca. 35 x 40 cm.
Bag chokoladekagen ved 180 grader i 35-40 minutter. Lad kagen køle af inden glasuren kommes på.
Glasur:
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
Rør kakao, vaniljesukker, fløde, kaffe, philadelphia og flormelis sammen i en skål. Rør det smeltede smør i.
Smør glasuren på den afkølede chokoladekage. Kan spises straks eller holde sig i køleskab i en uges tid.
- Indsendt af
- d.
- 11.10.14.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Kager ›
- Chokoladekage ›
- Chokoladekage i bradepande