Chokorug - nemme rugbrødssnacks med chokolade
Nemme chokorug, der smager helt fantastisk. De små rugbrødssnacks med chokolade og hasselnødder kan både spises som morgenmad eller som et sundere mellemmåltid.
Ingredienser
til 20 stk- 5 1/2 dl vand (lunken)
- 25 g gær
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk sirup
- 2 dl solsikkekerner
- 1 1/2 dl hørfrø
- 2 spsk olie
- 2 spsk kakaopulver
- 100 g hvedemel
- 300 g rugmel
- 125 g hasselnødder
- 150 g mørk chokolade
Hæld vandet i en skål, og rør gæret ud i vandet. Kom salt, sirup, solsikkekerner, hørfrø, olie, kakao og hvedemel i vandet, og bland det hele godt sammen. Tilsæt så rugmel, og rør dejen godt sammen på f.eks. en røremaskine. Hak nødderne og den mørke chokolade, og rør begge dele i dejen.
Fordel dejen i små muffinsforme – hvis du bruge muffinsforme af papir, er det en god ide at sprøjte dem med lidt fedtstof, så de ikke hænger ved.
Tænd ovnen på 225 grader, og stil et fad i bunden af ovnen med en lille smule vand. Skru ned på 180 grader, når ovnen er varm, og sæt rugbrødssnackene i ovnen. Bag dem i ca. 40 minutter.