Citronkage med marcipan

Skøn citronkage med marcipan, der er med til at gøre kagen ekstra svampet og dejlig. Den hvide glasur på toppen er prikken over i’et og sikrer en fantastisk smagsbalance mellem det søde og det syrlige. Kagen holder sig fint et par dage på køl.

  • Utrolig svampet citronkage med marcipanen, som giver et dejligt pift til citronen

Til 1 stk

Pynt

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Kom æggene i ét ad gangen, og rør efter hvert tilsat æg. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet, og bland det i dejen.

Riv citronerne på den fine side af riverjernet, og pres også saften ud af dem. Hvis du ruller citronerne, er det nemmere at presse al saften ud af citronerne. Bland både saft og skal med creme fraiche, og rør blandingen i dejen ad to omgange.

Bland hvedemel og natron, og sigt det i dejen ad tre omgange. Pas på ikke at røre for meget i dejen; melet skal kun lige være blandet i dejen, før den næste tredjedel tilsættes.

Kom dejen i en smurt form (ca. 20 x 20 cm), og bag citronkagen ved 180 grader i 35-40 min.

Lad kagen køle helt af, og rør imens en glasur sammen af flormelis og en smule vand. Fordel glasuren på kagen.

Indsendt af
d.
19.01.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.