Citronmayonnaise

Måske er du nødt til at revidere din forestilling om, hvad mayonnaise er - eller kan være. Indtagelsen af denne vil end ikke vække minder om fabriksproduceret tubemayo. Til gengæld vil du muligvis blive overrasket over, hvor simpelt det er at lave sin egen friske og meget anvendelige citronmayonnaise.

Til 6 personer

Riv citronskallen på den fine side af rivejernet, ned i en skål. Pres saften fra citronen over. Tilsæt æggeblommer og salt.

Pisk blandingen med en elpisker eller piskeris. Tilsæt en lille smule olie af gangen mens der piskes. Hvis der tilsættes for meget på én gang, skiller citronmayonnaisen.
Fortsæt med at tilsætte olie (under piskning), indtil mayonnaisen har den ønskede konsistens.

Servér f.eks. til fisk, rejer, smørrebrød eller andet der har godt af et cremet pift af citron.

Indsendt af
d.
21.03.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.