Crème Brûlée opskrift

Denne opskrift på Crème Brûlée er fantastisk nem at lave, og så kan den endda tilberedes dagen før. Den er perfekt som afslutning på en dejlig middag, men den kan også bruges til en helt almindelig hverdagsaften.

  • Klassisk fransk creme brulee pyntet med spiselige blomster
  • uden pynt og karamel

Til 8 portioner

Pynt

Derudover skal du bruge

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom dem op i en gryde sammen med resten af vaniljestangen, piskefløde, letmælk og sukker.

Pisk æg i en lille skål for sig.

Varm flødeblandingen, til sukkeret er helt opløst, og tage den herefter af blusset. Sæt et termometer i gryden, og vent til den er kølet ned til under 45 grader. Tilsæt derefter æg, og pisk cremen, til den er ensartet.

Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.

Fordel cremen ligeligt i ramekinerne, og sæt dem ned i bradepanden. Hæld koldt vand i bradepanden, så vandet går ligeså højt op omkring ramekinerne, som cremen gør det inde i dem.

Bag crème brûléerne i vandbad i ½ time, og tag dem derefter forsigtigt ud af ovnen. De skal være rimelig faste, men med en smule blævrende konsistens. Tag dem op af vandbadet med en varmehandske, og lad dem køle lidt af på køkkenbordet, før du kommer dem i køleskabet. Her skal de være dækket med plastikfolie. Lad cremen hvile i køleskabet i 2-3 timer. De kan også sagtens holde sig til dagen efter.

Fordel et tyndt lag sukker på hver af cremerne, og brug en gasbrænder til at smelte sukkeret.

Du kan evt. pynte din crème brûlée med lidt friske bær eller spiselige blomster (som på billedet).

Indsendt af
d.
16.04.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.