Focaccia brød – lækker opskrift

Der er intet som et lækkert, friskbagt focaccia, og med denne opskrift kan det skønne brød være klar på under tre timer. Det får en skøn sprød overflade, den lækreste seje krumme og en helt fantastisk smag af rosmarin, olivenolie og havsalt.

  • Fantastisk lækkert focaccia med rosmarin og havsalt
  • Brødet få en lækker sprød skorpe
  • Det luftige focaccia brød har en dejlig svampet konsistens
  • Virkelig nem opskrift, der tilmed er hurtig
  • Jeg bagte med ølandshvede, manitoba og god italiensk olivenolie

Til 1 form

Opløs gær, salt og honning i vandet. Tilsæt manitobamelet (eller durummel) og ølandshvedemelet (eller almindeligt hvedemel), og rør, til dejen er ensartet. Kom den op i en skål, og stil den til hævning under et fugtigt viskestykke i 45 minutter.

Træk op i dejen og slip den igen, så du strækker dejen igennem. Gentag 8-10 gange, og lad den hæve i yderligere 45 minutter.

Kom et stykke bagepapir i en lille bradepande. Hæld lidt af olivenolien på bagepapiret. Hæld dejen ned i bradepanden, og træk i hjørnerne, så dejen fylder hele bradepanden ud.

Lad den efterhæve her i ca. 30 minutter, mens du varmer ovnen op til 230 grader varmluft.

Pluk rosmarinkvistene, så du har små ”buketter” af rosmarin. Bland dem med lidt af olivenolien, og stik dem ned i dejen.

Hæld de to spsk. vand over dejen sammen med resten af olivenolien. Tryk ned i dejen med fingerspidserne, så du får lavet nogle huller med olie. Drys til sidst med havsalt.

Bag din focaccia i 10-12 minutter, til overfladen får en mørk og sprød overflade, og pensl brødet med lidt ekstra olivenolie, når det kommer ud af ovnen.

Tip:
Jeg har i denne opskrift brugt en type manitobamel, der har et proteinindhold på 14 %, ligesom ølandshvedemelet. Det høje proteinindhold gør, at dejen kan udvikle et stærkere glutennetværk og dermed blive mere elastisk og hæve mere.
Sørg derfor gerne for, at du bruger noget mel, der har et proteinindhold på 12-14 % (for det bedste resultat).

Indsendt af
d.
19.04.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.