Foccacia med tomat og feta

Hjemmelavet foccacia er et virkelig skønt brød, og den her er med tomat og feta, som titter ud fra de små huller i dejen og skaber en god smag. Opskriften er til en stor bradepande, så der er til mange mennesker eller en god omgang tapas.

  • Luftigt hjemmelavet foccacia med tomat og fetaost
  • Cherrytomater og fetaost smager perfekt sammen med det bløde brød.

Til 1 bradepande

Topping

Rør gæren ud i lunkent vand. Rør hvedemel, sukker og salt i lidt efter lidt. Fortsæt med at ælte, til dejen er smidig, og ælt derefter olivenolien i.

Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve til dobelt størrelse, ca. 40-60 minutter. Pres herefter dejen ud i en stor bradepande (30x40 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Læg viskestykket over, og lad dejen hæve yderligere 20 minutter.

Pres huller i dejen med fingrene, så den ligner en foccacia. Læg cherrytomater ned i nogen af hullerne. Pres også fetaosten ned på forskellige steder i dejen. Hæld lidt olivenolie over dejen, og drys med en god mængde flagesalt.

Bag foccaciaen ved 225 grader i ca. 35 minutter. Nyd den lun eller afkølet - f.eks. sammen med lidt aioli.

Indsendt af
d.
22.09.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.