Fynsk brunsviger

Brunsviger er særligt hædret på Fyn, hvor den flittigt fortæres på særlige søndage eller udformes som kagemænd til børnefødselsdage. Lav brunsvigeren, lige som den bør laves og med en overflod af sødt, tilpas snasket fyld.

  • Ægte brunsviger fra Fyn.
  • Prik huller i dejen inden fyldet hældes over.
  • Den færdige kage.

Til 1 springform

Fyld

Smelt smørret ved lav varme. Tag gryden af blusset og tilsæt gær og mælk direkte i gryden. Rør til det er helt opløst.

Tilsæt ægget og rør. Tilsæt kardemomme, rørsukker, vaniljesukker og 1/3 af melet. Rør det jævnt i gryden.

Rør resten af melet i, og kom dejen i en smurt springform. Lad den hæve tildækket i 30-60 minutter og prik så ca. 15 huller med en finger.

Mens dejen hæver laves brunsvigerens fyld:

Kom alle ingredienserne i en gryde og lad det smelte - det tager kun et par minutter. Hæld fyldet over dejen og bag i ovnen ved 190 grader i 20 minutter.

Indsendt af
d.
03.05.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.