Gateau Marcel – fantastisk opskrift på chokoladekage

Den her fantastiske opskrift på Gateau Marcel er faktisk overraskende nem at følge. Du får en intens chokoladekage med en luftig chokolademousse på toppen, der smager som en bid af himlen. Og så kan den laves i god tid, da den sagtens kan fryses ned.

  • Et lækkert stykke af den himmelske Gateau Marcel.
  • Den overdådige chokoladekage er så flot.
  • Den her fantastiske opskrift er faktisk nem at følge.

Til 1 springform

Topping

Hak den lyse og mørke chokolade groft, og smelt det sammen med smør i en skål over vandbad.

Del æggene i hvider og blommer, og kom dem i hver sin skål.

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skil dem ad med lidt af sukkeret. Pisk vaniljekorn, halvdelen af sukkeret og æggeblommer til en luftig masse.

Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen under konstant omrøring.

Pisk æggehviderne stive, og kom så resten af sukkeret i. Pisk videre, indtil det ligner marengs. Kom marengsen i chokoladeblandingen lidt ad gangen, og rør forsigtigt rundt, så luften ikke bankes ud. Fortsæt, indtil moussen er ensartet.

Smør en springform (22 cm) med lidt fedtstof. Fastgør et lag bagepapir i bunden af formen, og klip et aflangt stykke bagepapir, som dækker rundt langs kanten, så kagen får et skarpt snit. Hæld halvdelen af moussen i formen, og bag chokoladekagen i ca. 20-25 minutter ved 170 grader. Stil resten af moussen til side.

Lad kagen køle af, og hæld så resten af chokolademoussen over kagen. Sæt den i køleskabet, så moussen kan sætte sig – det tager ca. 4 timer, men kagen kan også sagtens laves dagen inden servering.

Pynt kagen med chokoladespåner.

Tip:
I stedet for at komme kagen på køl, så fryser jeg den tit ned og tager den op en halv time inden servering. Kagen smager skønt kold, og så får den et flottere snit, når den skæres ud.

Indsendt af
d.
30.05.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.