Glutenfri gulerodskage

Utroligt lækker glutenfri gulerodskage - selvfølgelig med masser af flødeosteglasur på toppen. Kagen laves med glutenfrit mel, men kan også sagtens laves med almindeligt hvedemel, og den bliver super svampet og skøn.

  • Den skønne flødeosteglasur gør den glutenfri gulerodskage ekstra god.

Til 1 form

Glasur

Kom æggene op i en skål, og pisk dem sammen med sukkeret til en luftig æggesnaps. Bland mel, natron, kanel, salt og vaniljesukker, og sigt det i æggesnapsen. Bland det sammen.

Vend olie og revne gulerødder i, og bland det forsigtigt sammen til en jævn dej.

Hæld dejen i en smurt form, og bag gulerodskagen ved 190 grader i 50-60 minutter. Efter ca. 30 minutter kan du komme lidt stanniol over kagen, så toppen ikke bliver brændt. Lad kagen køle helt af.

Glasur:
Kom flødeost og smør op i en skål, og bland det sammen til en jævn masse. Tilsæt vaniljesukker og flormelis, og pisk det til en cremet og glat glasur.

Fordel glasuren på den afkølede gulerodskage, og servér.

Tips:
Kagen kan også sagtens laves med almindeligt hvedemel, hvis du ikke ønsker at lave en glutenfri variant.

Indsendt af
d.
20.11.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.