Godt brød med rugmel og havregryn

Det er skønt at sætte tænderne i en skive godt brød, og det her er bagt med rugmel og havregryn, så det får en lidt grovere, men stadig saftig krumme.

  • Super godt brød med rugmel og havregryn samt solsikkekerner, der tilføjer lidt knas.

Til 2 stk

Rør gæren ud i det lunkne vand, og rør det sammenpiskede æg i.

Tilsæt salt, rugmel og halvdelen af hvedemelet, og rør det til en ensartet dej.

Bland havregryn, hørfrø og solsikkekerner i dejen. Tilsæt mere hvedemel, til dejen begynder at samle sig. Hæld dejen ud på køkkenbordet, og ælt den godt med det resterende hvedemel. Dejen skal være lidt våd i konsistensen, fordi havregrynene suger væske, men det skal stadig være muligt at ælte dejen. Du kan evt. ælte dejen i en køkkenmaskine.

Kom dejen tilbage i skålen, og lad den hæve i ca. 4 timer, til den når dobbelt størrelse.

Smør to brødforme med lidt fedtstof. Fordel dejen i formene med en dejskraber, og lad brødene efterhæve i ovnen ved 50 grader i 30 minutter. Skru herefter ovnen op på 200 grader, og lad brødene bage i ca. 45 minutter.

Brødene er færdige, hvis det giver en hul lyd, når man banker på bunden. Lad dem afkøle på en rist.

Tip:
Brødene kan fryses, men vær sikker på, at de er helt afkølede, før du putter dem i en frysepose.

Indsendt af
d.
12.09.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.